Suntem importator si distribuitor de manusi chirurgicale si manusi de examinare.
Manusile chirurgicale sterile sunt folosite de medicii chirurgi si personalul din blocul operator in timpul operatiilor.
Manusile de examinare nesterile sunt folosite de medici penru a evita contaminarea in timpul examinarii pacientilor.
Cuprins:
- Ce este nitrilul?
-
De ce sa alegem manusi unica folosinta din nitril?
-
Utilizarile manusilor chirurgicale.
- Cum alegem manusile de nitril potrivite?
Cand vine vorba de manusi de unica folosinta, nitrilul este unul dintre cele mai comune.
1. Ce este nitrilul?
Nitrilul este o forma de cauciuc. Numele sau complet, cauciuc nitril butadien, il clasifica din punct de vedere tehnic ca un tip de latex. Cu toate acestea, spre deosebire de latexul traditional, nitrilul nu contine latex natural – sau proteine din latex. Nitrilul este o versiune complet sintetica, care o face ideala pentru oricine nu poate purta manusi traditionale din latex din cauza alergiilor cutanate la latex.
Manusile nitril de unica folosinta au devenit cunoscute in anii 1990 ca o alternativa de top latex. Manusile de nitril de unica folosinta sunt mult mai durabile si mai rezistente la substante chimice decat cele din latex. Ca atare, aceste manusi sunt alegerea ideala pentru oricine trebuie sa se ocupe de substante chimice potential periculoase si corozive. De asemenea, sunt perfect potrivite pentru majoritatea mediilor medicale, fiind exceptional de rezistente la perforare si eliminand riscul reactiilor alergice la latex.
Procesul de creare a nitrilului este complex din punct de vedere chimic, deoarece implica amestecarea a doi polimeri din cauciuc sintetic. Acesti doi copolimeri, cunoscuti ca acrilonitril si butadiena, sunt amestecati, amestecati si stabilizati pentru a crea un latex sintetic subtire, elastic, care este apoi modelat in manusi de nitril.
2. De ce sa alegem manusi unica folosinta din nitril?
Exista o serie de motive pentru care au fost dezvoltate nitril si manusile de nitril in special. In primul rand este problema alergiei; un procent semnificativ de oameni care altfel ar purta manusi de latex ca parte a muncii lor de zi cu zi pur si simplu nu ar putea din cauza alergiilor cutanate latex.
Totusi, exista mai multe motive pentru care manusile de nitril de unica folosinta sunt o alegere mai buna decat una realizata din cauciuc natural sau materiale din latex. Manusile din nitril au o rezistenta mai mare la acizi si uleiuri decat cele din latex natural, ceea ce le face avantajoase atunci cand oamenii se afla in situatii in care pot fi expusi la un astfel de material. Manusile din nitril sunt, de asemenea, in mod natural rezistente la abraziune si la perforare, ceea ce adauga si mai multa protectie purtatorului. In cele din urma, manusile de nitril, chiar si manusile de nitril de unica folosinta, ofera niveluri ridicate de sensibilitate tactila si se potrivesc foarte bine mainii – uneori chiar mai bine decat o manusa din latex natural.
3. Cine foloseste manusile de nitril chirurgicale
Cand vine vorba de manusi de unica folosinta, nitrilul poate fi folosit intr-un numar aproape nelimitat de moduri si in zeci, daca nu in sute, de profesii. De fapt, datorita naturii acestor manusi, nitrilul a devenit adesea prima alegere pentru multi profesionisti de pe tot globul. Manusile de nitril sunt adesea folosite in urmatoarele moduri, desi aceasta nu este cu siguranta o lista completa:
- Industria medicala foloseste predominant acest material, deoarece ofera o protectie excelenta impotriva contaminarii si o durabilitate mai buna decat latexul. Stomatologie, clinici recoltare sange, pentru examinarea pacientilor sunt doar cateva exemple.
- Oamenii de stiinta care manipuleaza materiale caustice sau periculoase se bazeaza pe aceste manusi de protectie pentru a se asigura ca au suficienta dexteritate pentru a manipula probele in siguranta.
- Profesionistii din sectorul alimentar folosesc manusi de nitril, deoarece materialul poate fi sigur pentru alimente, ceea ce face din aceste manusi o alegere excelenta pentru prepararea, manipularea si servirea alimentelor, procesarea carnii, abatorizare, procesarea alimentelor, etc.
- Frizerii poarta adesea aceste manusi in timp ce vopsesc sau trateaza parul clientilor pentru a se proteja de substantele chimice pentru par si pentru a oferi clientilor lor un mediu steril.
- Angajatii saloanelor de manichiura si pedichiura folosesc manusile de nitril de unica folosinta.
- Mecanicii auto si alti meseriasi folosesc manusi de nitril pentru a se proteja de grasime, ulei si alte daune asociate in timp ce lucreaza la motoare, transmisii si alte componente.
- Artistii tatuatori si piercerii folosesc aceste manusi in saloanele de tatuaj pentru a-si mentine clientii in siguranta si sanatosi in timp ce efectueaza modificari ale corpului.
4. Cum alegem manusile de nitril potrivite?
Cateva din criteriile de selctie pot fi:
4. A. Gramajul manusii
De obicei manusile se compara dupa gramajul pe care il are o manusa marinea M. Avem manusi de 3g, 3,5g (cele mai raspandite), de 4g, 4,5g, 4,8g, 5g, 8g, 8,5g etc. Cele de peste 7,5 grame sunt, de obicei, manusi cu texturat diamantata, folosite de mecanici – manusi de mecanic.
Informatia despre gramaj este disponibila uneori pe ambalajul / cutia manusilor, dar intotdeauna se gaseste pe fisa tehnica a produsului.
O metoda de verificare a gramajului, dupa ce ati achizitionat produsul, presupunand ca nu aveti cantar de bijuterii care poate masura numarul de grame al unei manusi: cantariti 10 bucati de manusi M pe un cantar obisnuit.
4. B. Incadrarea manusilor din punct de vedere legal
Manusile de nitril pot fi incadrate in 3 categorii: medicale, de protectie, aprobate pentru contact cu alimentele. Produsele au marcat pe cutie incadrarea: manusile medicale sunt, de obicei, denumite „manusi de examinare”, manusile de protectie sunt denumite ca atare, iar manusile care sunt parobate pentru contact cu alimentele au un logo furculita si pahar pe cutie, „food logo” sau au o declaratie de conformitate si/sau un raport de testare care le ofera aceasta incadrare.
- Incadrarea ca dispozitiv medical conform MDR 2017/745. Manusile medicale nesterile din oferta Logicmed sunt incadrate ca dispozitiv medical clasa I, cu risc scazut. Acestea se inregistreaza de firma importatoare si distribuitoare la Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania.
- Manusile de protectie din nitril sunt echipamente de protectie categoria I, protectie pentru risc scazut, sau categoria III, protectie pentru risc ridicat. Incadrarea ca echipament de protectie se face conform Regulamentului UE 2016/425. In oferta magazinului nostru veti gasi ambele tipuri de manusi.
- Manusile incadrate in categoria celor aprobate pentru contact cu alimentele au declaratie de conformitate dedicata pentru aceasta categorie sau o declaratie a producatorului care atesta faptul ca manusile respecta standardele Regulamentului UE 10/2011. Aceasta avizare este oferita manusilor si dupa efectuarea unor teste de migratie.
4. C. Culoarea manusilor din nitril
Manusile din nitril pot avea culoare albastra, neagra, alba, roz.
Majoritatea manusilor comercializate de Logicmed au tripla avizare: Medicala, Echipament protectie cat I sau cat III si contact cu alimentele.